Välj en sida

Idag har jag varit till Skellefteå för att lyssna på fågelfotografen och bokförläggaren Brutus Östling samt träffa ett gäng fotografer både från Luleå och Skellefteå. Efter en gemensam middag med mycket snack om bl.a. de kommande Norrlandsdagarna så gick vi vidare till föreläsningen/bildvisningen.

Eftersom jag blev ensam från Piteå och inte rymdes att samåka med Luleborna så bjöd jag med min moster som är ett Brutus-fan och Christer Lindström, fotograf/politiker/student. Det blev en riktigt trevlig och inspirerande kväll. Även om jag inte själv fotograferar fåglar och andra vilda djur så är det alltid lärorikt att lyssna på andra fotografer.

Apropå det här med Norrlandsdagarna. För dig som inte vet så är det sannolikt Norrlands största fotografiska arrangemang. En hel helg med föreläsningar, utställningar, nätverkande och nöjen. Detta år blir det Skellefteå som står som värd vilket gör att det blir ett rimligt avstånd för oss som bor i de mer norra delarna av Norrland. Missa inte årets happening (i februari 2009). Mer info kommer så småningom på www.norrlandsdagarna.se

/Maria