Välj en sida

Igår ägnade jag mig en stund åt bildskörden från Aday projektet (se tidigare blogginlägg). Bilderna ska upp senast den 22 maj och jag har inte beslutat mig för vilka tio som jag ska ladda upp. Brottas lite med om jag ska välja de bilder jag själv känner mest för eller om jag ska tänka mer på dokumentation. Nåväl, det löser sig.

Att gå ut på det där sättet och fota random folk på stan är så otroligt roligt. Jag har gjort det en hel del under förra årets workshop med Mary Ellen Mark och det lär bli en del nästa vecka också, under workshopen med Anders Petersen. Fast hemma i Piteå … njae … där har jag bara gjort det i samband med mitt festivalfolksprojekt. Jag tror det beror på att det är så svårt att vara anonym på hemmaplan. Särskilt när jag bor i en småstad som Piteå. Med Aday fick jag en anledning. Och just nu när jag skriver tänker jag att jag verkligen måste se till att göra det här lite oftare. Helt utan någon annan anledning än att det är roligt.


Tre grabbar på Gågatan.


Ett gäng tjejer låg och myste och surrade i kvällssolen vid kanalen.


Två skatingfantaster vid busstationen.

Till er som är med på bilderna: Skriv gärna vem du är, på vilken bild du är med och vad din/dina kompisar heter i en kommentar. Jag glömde helt bort att skriva upp det i tisdags. Som utlovat kan ni högerklicka och spara hem bilderna för eget bruk. Lägger ni upp dom någonstans så se bara till att skriva in Foto: Maria Fäldt i bildtext eller kommentarsfält.